Ciasta Jarosław – słodka klasyka

Tradycja, świeżość i smak z lokalnych produktów.

Nasze ciasta są obecne przy ważnych momentach życia, tych uroczystych i tych zupełnie codziennych. To słodkości, które cieszą oczy, kuszą zapachem i rozpływają się w ustach, zamieniając każdą chwilę w przyjemne doświadczenie.

W ofercie znajdziesz tradycyjne serniki, szarlotki i kruche ciasta, które przywołują wspomnienia domowych wypieków. Dzięki kilkunastoletniemu doświadczeniu i pasji do cukiernictwa każdy nasz wypiek powstaje ze świeżych, lokalnych składników i przygotowywany jest z najwyższą starannością.

Poniżej znajdziesz listę ciast wyselekcjonowanych przez naszego mistrza cukiernictwa, wyjątkowe kompozycje smaków przygotowane z myślą o tym, by dodać uroczystościom wyjątkowego charakteru i słodyczy.

POMARAŃCZOWIEC

Biszkopt kakaowy | pomarańcze | orzechy | krem czekoladowy

Wyraziste i aromatyczne ciasto warstwowe, w którym wilgotny, puszysty biszkopt kakaowy przeplata się z soczystymi pomarańczami, nadając całości świeżości i cytrusowego charakteru. Delikatny, a zarazem intensywny krem czekoladowy otula każdą warstwę, tworząc harmonijne połączenie głębokiej czekolady z owocową lekkością. Deser dopełniają orzechy, które wprowadzają przyjemną chrupkość i szlachetny aromat, nadając ciastu elegancji i wyjątkowego smaku. To ciasto idealne dla wielbicieli czekolady w niebanalnym, owocowym wydaniu.

SŁONECZNIKOWIEC

Biszkopt | karmelizowany słonecznik | kajmak | polewa czekoladowa

Warstwowe ciasto o wyrazistym smaku, złożone z puszystego biszkoptu, delikatnego kajmaku i chrupiącej warstwy karmelizowanego słonecznika, który nadaje mu charakteru i słodko-słonego akcentu. Całość zwieńczona jest lśniącą polewą czekoladową, która dopełnia kompozycję głęboką, czekoladową nutą.

PYCHOTKA

Ciasto kruche | dżem | beza | krem budyniowy

Klasyczne, warstwowe ciasto kruche, przełożone owocowym dżemem z porzeczek lub śliwek, który wnosi owocową kwasowość i przełamuje słodycz. Na jego wierzchu delikatna, chrupiąca beza z wiśniami, która po upieczeniu staje się lekka i piankowa. Całość dopełnia puszysty, waniliowy krem budyniowy, który spaja wszystkie warstwy i nadaje deserowi aksamitnej kremowości.

RAFAELLO

Biszkopt | kokos | krem | trufla kokosowa

Lekkie i subtelnie słodkie ciasto warstwowe, oparte na puszystym biszkopcie, przełożone delikatnym, aksamitnym kremem kokosowym, który zachwyca kremowością i egzotycznym aromatem. W każdej warstwie wyczuwalne są wiórki kokosa, które dodają deserowi tekstury i podkreślają jego charakter. Całość wieńczy elegancka trufla kokosowa, która dopełnia kompozycję nutą luksusu i lekkości. To deser idealny dla miłośników kokosa – lekki, kremowy i niezwykle efektowny.

SERNIK KRÓLEWSKI

Ciasto kruche kakaowe | masa serowa | kruszonka

Tradycyjny, elegancki wypiek składający się z warstw kruchego ciasta kakaowego i aksamitnej, delikatnie waniliowej masy serowej na bazie twarogu. Wierzch zdobi kakaowa kruszonka, która po upieczeniu nabiera przyjemnej chrupkości i kontrastuje z kremowym wnętrzem.

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Ciasto kruche | masa serowa | brzoskwinie

Klasyczny sernik na maślanym, kruchym spodzie, z delikatną, kremową masą serową, która rozpływa się w ustach. Całość wzbogacona jest soczystymi plasterkami brzoskwiń, które nadają deserowi owocowej świeżości, lekkości i naturalnej słodyczy.

SERNIK DUBAJSKI

Ciasto kruche kakaowe | masa serowa | ciasto kataifi | krem pistacjowy | czekolada | pistacje

Wyjątkowa, orientalna odsłona sernika na kruchym kakaowym spodzie, z delikatną, kremową masą serową, która stanowi łagodne tło dla wyrazistych dodatków. Całość zwieńczona jest warstwą chrupiącego ciasta kataifi, które wprowadza efektowną teksturę i inspirowane Bliskim Wschodem aromaty. Deser dopełnia aksamitny krem pistacjowy, intensywna czekolada oraz pistacje, które razem tworzą bogatą, wielowarstwową kompozycję – elegancką, niebanalną i pełną kontrastów smakowych. To sernik, który łączy klasykę z nutą luksusu i orientalnego charakteru.

SZARLOTKA

Ciasto kruche | jabłka | cynamon | kruszonka

Tradycyjne, domowe ciasto na maślanym, kruchym spodzie, wypełnione soczystymi jabłkami duszonymi z cynamonem, które nadają całości ciepły, korzenny aromat. Wierzch przykrywa delikatna, złocista kruszonka, która po upieczeniu staje się przyjemnie chrupiąca i dopełnia klasyczny charakter wypieku.

MALINOWA CHMURKA

Biszkopt | maliny w galaretce | krem śmietankowy | beziki

Lekka jak piórko warstwowa delicja, oparta na puszystym biszkopcie, z dodatkiem soczystych malin zatopionych w galaretce, które nadają ciastu świeżości i owocowego charakteru. Całość dopełnia delikatny, śmietankowy krem, a wierzch zdobią chrupiące, lekkie beziki, które dodają strukturze lekkości i subtelnej słodyczy.

BIAŁY LION

Herbatniki | ryż preparowany | kajmak | krem śmietankowy | orzechy | czekolada

Wyrazisty deser o interesującej teksturze, łączący chrupiące herbatniki i lekki ryż preparowany, które nadają mu przyjemnej kruchości i lekkości. Warstwy przeplata kremowy, słodki kajmak oraz delikatny, puszysty krem śmietankowy, które nadają deserowi aksamitną gładkość i głębię smaku. Całość wzbogacona jest aromatycznymi orzechami oraz polewą z czekolady, które dopełniają kompozycję bogatym, intensywnym smakiem.

KOSTKA TRUSKAWKOWA

Biszkopt kakaowy | mus truskawkowy | truskawka

Delikatne, kakaowe biszkoptowe ciasto, przełożone lekkim i intensywnie owocowym musem truskawkowym, który wnosi świeżość i naturalną słodycz. Całość zdobi soczysta truskawka, podkreślająca owocowy charakter deseru oraz nadająca mu apetyczny wygląd. To lekki i orzeźwiający deser, który łączy w sobie miękkość biszkoptu i owocową eksplozję smaków – idealny na wiosnę i lato.

PLEŚNIAK

Ciasto kruche | beza | wiśnie | kruszonka

Tradycyjne, wielowarstwowe ciasto na maślanym, kruchym spodzie, z delikatną, lekko chrupiącą bezą i soczystymi, kwaskowatymi wiśniami, które przełamują słodycz i dodają deserowi owocowej świeżości. Wierzch pokrywa złocista, krucha kruszonka, nadająca całości przyjemnej tekstury i wyrazistego smaku.

ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWA FANTAZJA

Biszkopt kakaowy | pianka truskawkowa | pianka z białej czekolady | dżem truskawkowy | biszkopt | czekolada

Wyrafinowane, wielowarstwowe ciasto o intensywnym kakaowym smaku biszkoptu, przełożone lekką, puszystą pianką truskawkową oraz kremową, delikatną pianką z białej czekolady. Warstwy dopełnia aromatyczny dżem truskawkowy, który wnosi naturalną słodycz i owocową świeżość. Całość przeplatana jest biszkoptem i wykończona delikatnymi akcentami czekolady, które podkreślają czekoladowy charakter deseru i dodają mu głębi smaku.

CAPPUCCINO

Biszkopt | mus cappuccino | mus śmietankowy | czekolada

Delikatne, puszyste ciasto na bazie biszkoptu, przełożone kremowym, aromatycznym musem cappuccino, który łączy intensywny smak kawy z aksamitną gładkością. Warstwę dopełnia subtelny, lekki mus śmietankowy, który balansuje intensywność kawy delikatną słodyczą.

Poznaj nasze monoporcje

Małe dzieła sztuki, które tworzą wyjątkowy słodki bufet

Updating