Ciasta Jarosław – słodka klasyka
Tradycja, świeżość i smak z lokalnych produktów.
Nasze ciasta są obecne przy ważnych momentach życia, tych uroczystych i tych zupełnie codziennych. To słodkości, które cieszą oczy, kuszą zapachem i rozpływają się w ustach, zamieniając każdą chwilę w przyjemne doświadczenie.
W ofercie znajdziesz tradycyjne serniki, szarlotki i kruche ciasta, które przywołują wspomnienia domowych wypieków. Dzięki kilkunastoletniemu doświadczeniu i pasji do cukiernictwa każdy nasz wypiek powstaje ze świeżych, lokalnych składników i przygotowywany jest z najwyższą starannością.
Poniżej znajdziesz listę ciast wyselekcjonowanych przez naszego mistrza cukiernictwa, wyjątkowe kompozycje smaków przygotowane z myślą o tym, by dodać uroczystościom wyjątkowego charakteru i słodyczy.
POMARAŃCZOWIEC
Biszkopt kakaowy | pomarańcze | orzechy | krem czekoladowy
Wyraziste i aromatyczne ciasto warstwowe, w którym wilgotny, puszysty biszkopt kakaowy przeplata się z soczystymi pomarańczami, nadając całości świeżości i cytrusowego charakteru. Delikatny, a zarazem intensywny krem czekoladowy otula każdą warstwę, tworząc harmonijne połączenie głębokiej czekolady z owocową lekkością. Deser dopełniają orzechy, które wprowadzają przyjemną chrupkość i szlachetny aromat, nadając ciastu elegancji i wyjątkowego smaku. To ciasto idealne dla wielbicieli czekolady w niebanalnym, owocowym wydaniu.
SŁONECZNIKOWIEC
Biszkopt | karmelizowany słonecznik | kajmak | polewa czekoladowa
Warstwowe ciasto o wyrazistym smaku, złożone z puszystego biszkoptu, delikatnego kajmaku i chrupiącej warstwy karmelizowanego słonecznika, który nadaje mu charakteru i słodko-słonego akcentu. Całość zwieńczona jest lśniącą polewą czekoladową, która dopełnia kompozycję głęboką, czekoladową nutą.
PYCHOTKA
Ciasto kruche | dżem | beza | krem budyniowy
Klasyczne, warstwowe ciasto kruche, przełożone owocowym dżemem z porzeczek lub śliwek, który wnosi owocową kwasowość i przełamuje słodycz. Na jego wierzchu delikatna, chrupiąca beza z wiśniami, która po upieczeniu staje się lekka i piankowa. Całość dopełnia puszysty, waniliowy krem budyniowy, który spaja wszystkie warstwy i nadaje deserowi aksamitnej kremowości.
RAFAELLO
Biszkopt | kokos | krem | trufla kokosowa
Lekkie i subtelnie słodkie ciasto warstwowe, oparte na puszystym biszkopcie, przełożone delikatnym, aksamitnym kremem kokosowym, który zachwyca kremowością i egzotycznym aromatem. W każdej warstwie wyczuwalne są wiórki kokosa, które dodają deserowi tekstury i podkreślają jego charakter. Całość wieńczy elegancka trufla kokosowa, która dopełnia kompozycję nutą luksusu i lekkości. To deser idealny dla miłośników kokosa – lekki, kremowy i niezwykle efektowny.
SERNIK KRÓLEWSKI
Ciasto kruche kakaowe | masa serowa | kruszonka
Tradycyjny, elegancki wypiek składający się z warstw kruchego ciasta kakaowego i aksamitnej, delikatnie waniliowej masy serowej na bazie twarogu. Wierzch zdobi kakaowa kruszonka, która po upieczeniu nabiera przyjemnej chrupkości i kontrastuje z kremowym wnętrzem.
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
Ciasto kruche | masa serowa | brzoskwinie
Klasyczny sernik na maślanym, kruchym spodzie, z delikatną, kremową masą serową, która rozpływa się w ustach. Całość wzbogacona jest soczystymi plasterkami brzoskwiń, które nadają deserowi owocowej świeżości, lekkości i naturalnej słodyczy.
SERNIK DUBAJSKI
Ciasto kruche kakaowe | masa serowa | ciasto kataifi | krem pistacjowy | czekolada | pistacje
Wyjątkowa, orientalna odsłona sernika na kruchym kakaowym spodzie, z delikatną, kremową masą serową, która stanowi łagodne tło dla wyrazistych dodatków. Całość zwieńczona jest warstwą chrupiącego ciasta kataifi, które wprowadza efektowną teksturę i inspirowane Bliskim Wschodem aromaty. Deser dopełnia aksamitny krem pistacjowy, intensywna czekolada oraz pistacje, które razem tworzą bogatą, wielowarstwową kompozycję – elegancką, niebanalną i pełną kontrastów smakowych. To sernik, który łączy klasykę z nutą luksusu i orientalnego charakteru.


SZARLOTKA
Ciasto kruche | jabłka | cynamon | kruszonka
Tradycyjne, domowe ciasto na maślanym, kruchym spodzie, wypełnione soczystymi jabłkami duszonymi z cynamonem, które nadają całości ciepły, korzenny aromat. Wierzch przykrywa delikatna, złocista kruszonka, która po upieczeniu staje się przyjemnie chrupiąca i dopełnia klasyczny charakter wypieku.
MALINOWA CHMURKA
Biszkopt | maliny w galaretce | krem śmietankowy | beziki
Lekka jak piórko warstwowa delicja, oparta na puszystym biszkopcie, z dodatkiem soczystych malin zatopionych w galaretce, które nadają ciastu świeżości i owocowego charakteru. Całość dopełnia delikatny, śmietankowy krem, a wierzch zdobią chrupiące, lekkie beziki, które dodają strukturze lekkości i subtelnej słodyczy.
BIAŁY LION
Herbatniki | ryż preparowany | kajmak | krem śmietankowy | orzechy | czekolada
Wyrazisty deser o interesującej teksturze, łączący chrupiące herbatniki i lekki ryż preparowany, które nadają mu przyjemnej kruchości i lekkości. Warstwy przeplata kremowy, słodki kajmak oraz delikatny, puszysty krem śmietankowy, które nadają deserowi aksamitną gładkość i głębię smaku. Całość wzbogacona jest aromatycznymi orzechami oraz polewą z czekolady, które dopełniają kompozycję bogatym, intensywnym smakiem.
KOSTKA TRUSKAWKOWA
Biszkopt kakaowy | mus truskawkowy | truskawka
Delikatne, kakaowe biszkoptowe ciasto, przełożone lekkim i intensywnie owocowym musem truskawkowym, który wnosi świeżość i naturalną słodycz. Całość zdobi soczysta truskawka, podkreślająca owocowy charakter deseru oraz nadająca mu apetyczny wygląd. To lekki i orzeźwiający deser, który łączy w sobie miękkość biszkoptu i owocową eksplozję smaków – idealny na wiosnę i lato.
PLEŚNIAK
Ciasto kruche | beza | wiśnie | kruszonka
Tradycyjne, wielowarstwowe ciasto na maślanym, kruchym spodzie, z delikatną, lekko chrupiącą bezą i soczystymi, kwaskowatymi wiśniami, które przełamują słodycz i dodają deserowi owocowej świeżości. Wierzch pokrywa złocista, krucha kruszonka, nadająca całości przyjemnej tekstury i wyrazistego smaku.
ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWA FANTAZJA
Biszkopt kakaowy | pianka truskawkowa | pianka z białej czekolady | dżem truskawkowy | biszkopt | czekolada
Wyrafinowane, wielowarstwowe ciasto o intensywnym kakaowym smaku biszkoptu, przełożone lekką, puszystą pianką truskawkową oraz kremową, delikatną pianką z białej czekolady. Warstwy dopełnia aromatyczny dżem truskawkowy, który wnosi naturalną słodycz i owocową świeżość. Całość przeplatana jest biszkoptem i wykończona delikatnymi akcentami czekolady, które podkreślają czekoladowy charakter deseru i dodają mu głębi smaku.
CAPPUCCINO
Biszkopt | mus cappuccino | mus śmietankowy | czekolada
Delikatne, puszyste ciasto na bazie biszkoptu, przełożone kremowym, aromatycznym musem cappuccino, który łączy intensywny smak kawy z aksamitną gładkością. Warstwę dopełnia subtelny, lekki mus śmietankowy, który balansuje intensywność kawy delikatną słodyczą.


Poznaj nasze monoporcje
Małe dzieła sztuki, które tworzą wyjątkowy słodki bufet